Les in de Bourgogne

mei 2009

In mei 2009 is Antoinette met 6 leerlingen afgereisd naar de Morvan in Frankrijk. Gedurende een week heeft  zij onder het toeziende geroutineerde oog van Jacques Wijnen, een oude rot in het vak, haar leerlingen les gegeven.

Als pianodocente ben je altijd in je eentje bezig zonder dat je van iemand feedback krijgt op de manier waarop je de lessen aanpakt. Over het algemeen genomen zullen leerlingen zonder problemen van je aannemen wat je zegt zonder de waarheid in twijfel te trekken. Op zich wel prettig natuurlijk want dan heb je als docent ook altijd gelijk.  Persoonlijk gezien heb ik er behoefte aan om regelmatig de boel op te frissen en deze workshop was er dan ook op gericht om weer eens een ander of een nieuw geluid te horen en hiermee het lesgeven  weer een lentegroen briesje in te blazen.

Het was een bijzonder enerverende en leerzame week. Gezelligheid en gastvrijheid hebben hoog in het vaandel gestaan en met een nieuwe ervaring en nieuwe wijsheden in onze rugzak zijn we allemaal moe maar zeer voldaan weer naar Nederland afgereisd.

Antoinette